BANDIRMA'DA ŞİİR VE MÜZİK AKŞAMI

BANDIRMA

Bandırma 1. Edebiyat Günleri programında Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir ve müzik gecesinde duygu ve coşku vardı.





Bandırma 1. Edebiyat Günleri programında Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir ve müzik gecesinde duygu ve coşku vardı.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Bandırma 1. Edebiyat Günleri programındaki gecede, şiirin engin dünyasına müziğin duygu ve coşkusuyla birlikte güzel bir yolculuk yaşandı.

Gecenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sedat Pekel, bir toplumun aydınlarının, yazar ve şairlerinin, sanatçılarının toplumun gelişiminde öncü rol üstlendiğini belirterek: Bu değerlerimizi insanlarımızla buluşturmak, edebiyatın ve sanatın yaşama kattığı güzellikleri daha geniş kitlelere yayabilmek amacıyla bu tür programların yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Belediye olarak böyle özgün içerikli programlara her zaman desteğimiz sürecektir. Edebiyat Günleri programının oluşumuna katkı sağlayan Edebiyat Galerisi Net yetkililerine ve bu etkinliklerde bizlerle olan tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi.

Abdullah Gündüz'ün sunumunu yaptığı gecede daha sonra şiirler okundu, türküler söylendi, şiir ve edebiyatın yaşamımızdaki önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, Bandırma doğumlu usta edebiyatçı Salah Birsel, karikatürist Orhan İslimyeli ve gazeteci-yazar Bedii Faik Akın hakkında izleyicilere bilgiler verildi.

Programın son bölümünde ise TRT Sanatçısı Hüseyin Yaltırık ve Cemile Yücel tarafından eşsiz bir türkü ziyafeti sunuldu.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Sedat Pekel programa katılan konuklara plaket ve teşekkür belgelerini verdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli